Dakgoten

Op zoek naar een nieuwe dakgoot? Weet je niet welk soort materialen of maten te kiezen?  Vermijd de stress van keuzes! Geeldak helpt je graag bij het kiezen van het beste materiaal voor een duurzaam resultaat.  Zo bespaar je op lange termijn op onderhoud en reparaties!

Dakgoot plaatsen? Kies voor een vakman!

Heb je een nieuwe dakgoot nodig? Dan sta je voor een belangrijke keuze. Een dakgoot is niet zomaar een toevoeging aan je woning, maar een essentieel onderdeel dat water effectief afvoert en zo je huis beschermt tegen schade.  Met de diverse opties in materialen, vormen en maten kan het kiezen van de perfecte dakgoot een overweldigende taak zijn. 

Bij Geeldak adviseren we je graag bij de keuze van het materiaal en design. Hiernaast helpen we bij een perfectie installatie en garanderen we een duurzame dakgoot. Met onze professionele aanpak kies je voor een zorgeloze toekomst, waarbij je dakgoot jarenlang zonder problemen zijn werk doet. 

dakgoot laten installeren

Mogelijkheden bij Geeldak

De soorten dakgoten

De vorm van een dakgoot bepaalt voor een deel mee de stijl van je huis. Daarom is het belangrijk om je goed te informeren over de eigenschappen van de verschillende soorten dakgoten, zodat je een gerichte keuze kan maken.

Hanggoot vervangen

Hanggoot

Een hanggoot is bevestigd met buitenhaken aan de dakconstructie en is goed te zien vanaf de buitenkant. Het gebruik van buitenhaken zorgt voor een stevige bevestiging van de goot en draagt bij aan de duurzaamheid ervan. Daarnaast is het mogelijk om verschillende materialen en kleuren te kiezen voor de goot, waardoor het esthetische aspect nog verder versterkt kan worden.

Bij eventuele verstopping van de afvoerbuizen zal het water steeds over de goot lopen, waardoor er geen schade zal ontstaan aan het schrijnwerk. Bovendien is het vrijwel onmogelijk dat het water in de woning sijpelt, omdat de goot buiten de gevelsteen hangt. Hanggoten hebben standaard afmetingen en kunnen zeer snel geplaatst worden, wat natuurlijk een groot verschil maakt in de kostprijs in vergelijking met op maat gemaakte bakgoten. Als u kiest voor aluminium hanggoten, geniet u ook nog van het voordeel dat deze goten ééndelig zijn (dus zonder lasnaden), duurzaam, milieuvriendelijk, voordelig én zeer esthetisch dankzij hun vormgeving en de ruime keuze aan kleuren. Bovendien zijn aluminium hanggoten zeer duurzaam en milieuvriendelijk, wat betekent dat ze een goede keuze zijn voor het milieu. Daarnaast zijn ze ook voordelig in prijs en bieden ze een ruime keuze aan kleuren, waardoor ze een esthetische toevoeging kunnen zijn aan uw woning.

bakgoot vervangen

Bakgoot

Bakgoten worden vaak gebruikt als houten constructies die op of buiten de gevelsteen worden geplaatst. Ze zijn afgewerkt met verschillende materialen zoals hout, pvc of andere materialen. Aan de binnenkant van de goten wordt op maat gemaakt zink of koper gebruikt om ze te bekleden. Het maken van deze bakgoten vereist veel arbeid en is daardoor ook duurder dan het maken van hanggoten.

Een bakgoot is een slimme investering dankzij de omvangrijke capaciteit voor wateropvang en de mogelijkheid tot uitbreiding met accessoires zoals bladvangers, die helpen vuil en bladeren te weren en verstoppingen te vermijden. De relatief eenvoudige onderhouds- en schoonmaakprocedure van bakgoten draagt verder bij aan het minimaliseren van schaderisico’s en verlengt hun levensduur aanzienlijk

Ontdek nu onze duurzame dakgoten!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die GeelDak u biedt voor de plaatsing en herstelling van uw dakgoten en afvoerpijpen? GeelDak geeft u de gepaste oplossing binnen uw budget.
Geoffrey Poelman
GEOFFREY POELMAN
Zaakvoerder

Verschillende materialen voor uw dakgoot

Staat u voor de keuze van een nieuwe dakgoot? Dan is het essentieel om de juiste materiaalkeuze te maken. Elk materiaal heeft zijn unieke eigenschappen en voordelen, wat invloed heeft op de duurzaamheid, onderhoudsgemak en uitstraling van uw dakgoot.

Een dakgoot van PVC is een essentieel onderdeel van de waterafvoer van je dak, gemaakt van een specifiek type kunststof, polyvinylchloride. Deze goten bieden een uitstekende balans tussen duurzaamheid, kostenefficiëntie en eenvoud in onderhoud. Ze zijn bestand tegen corrosie, barsten niet snel en zijn beschikbaar in diverse stijlen en kleuren.

Aluminium dakgoten zijn bestand tegen corrosie en extreme weersomstandigheden, wat betekent dat uw dakgoot minder snel vervangen hoeft te worden. Deze goten zijn niet alleen  efficiënt in het afvoeren van regenwater, maar voegen ook een visueel aantrekkelijk element toe aan de buitenkant van uw huis

Als u kiest voor een dakgoot van zink, kiest u voor traditie gecombineerd met duurzaamheid. Zinken dakgoten zijn niet alleen sterk en bestand tegen corrosie, maar hebben ook een klassieke charme die bijdraagt aan de esthetiek van uw huis. Hun lange levensduur en het onderhoudsgemak maken ze een favoriete keuze voor veel huiseigenaren die op zoek zijn naar een betrouwbare en stijlvolle waterafvoeroplossing

Een dakgoot van koper is een premium keuze die zich onderscheidt van andere materialen door zijn unieke combinatie van duurzaamheid en esthetiek. Wat koper zo bijzonder maakt, is zijn vermogen om met de tijd een beschermende patina te ontwikkelen, wat niet alleen bijdraagt aan de levensduur maar ook aan de visuele aantrekkelijkheid. Deze natuurlijke verouderingsproces geeft de dakgoot een karakteristieke, verfijnde uitstraling die met geen enkel ander materiaal te vergelijken is.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van het juiste materiaal? Contacteer ons nu en we geven je vrijblijvend advies!

Aluminium dakgoot
Dakgoot renovatie

Wat kost een nieuwe dakgoot plaatsen?

Bij eventuele verstopping van de afvoerbuizen zal het water steeds over de goot lopen, waardoor er geen schade zal ontstaan aan het schrijnwerk. Bovendien is het vrijwel onmogelijk dat het water in de woning sijpelt, omdat de goot buiten de gevelsteen hangt. 

Soort materiaal

De keuze van het materiaal heeft een grote invloed op de prijs. Gangbare materialen zijn PVC, aluminium, zink en koper. PVC is vaak de goedkoopste optie, terwijl koper aan de dure kant is vanwege zijn duurzaamheid en esthetische uitstraling.

Afmetingen en vorm

De grootte en de lengte van de dakgoot spelen een rol. Langere of grotere goten vereisen meer materiaal en arbeid, wat de kosten verhoogt.

Extra's en Accessoires

Kosten kunnen ook toenemen door extra's zoals bladvangers, regenpijpen en speciale bevestigingsmaterialen.

Bij GeelDak kan je terecht voor al jouw dakwerken.

MAAK NU JOUW AFSPRAAK

Heb je nog vragen?

Veelgestelde vragen

Het (juiste) materiaal van jouw dakgoot is van verschillende factoren afhankelijk. Zo zal de kostprijs, duurzaamheid en het uitzicht zeer belangrijk zijn in jouw keuze. 

Dakgoten van PVC zijn aantrekkelijk in prijs maar gaan niet lang mee.

Aluminium heeft geen naden en bijgevolg geen zwakke plekken. Het is niet corrosief en gaat de installatie zeer vlot.

Zink is sterk materiaal en gaat lang mee. Zink is bovendien opgewassen tegen vorst.

Koper vraagt niet veel onderhoud maar heeft dan weer een hoog prijskaartje. Koper heeft een prachtige uitstraling maar kan in verloop van tijd een groene glans krijgen.

GeelDak kan U ook helpen in het reinigen van jouw dakgoot. Zit jouw dakgoot verstopt door bladeren en vind je het onveilig om dit zelf te doen? De prijzen schommelen naargelang de opdracht maar start aan minimaal 50 euro excl. btw.

Ja, GeelDak helpt je graag in het reinigen van jouw dakgoot. Jouw dakgoot onderhouden is zeer belangrijk om waterschade of schade aan je dakstructuur te vermijden.

Het plaatsen of herstellen van dakgoten is een essentiële taak om waterafvoer van daken effectief te beheren. Bij de installatie van nieuwe dakgoten is het cruciaal om het juiste materiaal te kiezen, zoals aluminium of PVC, dat past bij de weersomstandigheden en de stijl van het huis. Correcte montage zorgt ervoor dat de goot stevig en waterpas aan het dakrand bevestigd wordt, wat lekkages en schade voorkomt.

Bij reparaties is het belangrijk om beschadigde of verstopte delen grondig te inspecteren en te reinigen, zodat de afvoer van regenwater optimaal blijft. Het regelmatig schoonmaken van dakgoten, inclusief het verwijderen van bladeren en ander afval, verlengt hun levensduur en voorkomt verstoppingen. Het inschakelen van een professionele dakgootspecialist kan de beste keuze zijn voor een duurzame en veilige installatie of reparatie.

Een dakgoot zal vervangen moeten worden wanneer er zichtbare schade is zoals scheuren of barsten in de goot. 

De levensduur is sterk afhankelijk van het type materiaal. Een zinken dakgoot gaat zo’n 20 a 30 jaar mee terwijl een koperen dakgoot tot wel 80 jaar kan mee gaan wegens zijn sterkte tegen corrosie. GeelDak helpt je met je keuze binnen jouw budget. Het is dan wel aangeraden om de dakgoten te voorzien van regelmatig onderhoud.