Platte daken

De keuze voor dakbekleding bij platte daken hangt af van uw persoonlijke voorkeuren en wensen. Er zijn verschillende materialen en opties beschikbaar om uw platte dak mee te bedekken.

Soorten platte daken

De keuze voor dakbekleding bij platte daken hangt af van uw persoonlijke voorkeuren en wensen. Er zijn verschillende materialen en opties beschikbaar om uw platte dak mee te bedekken.

EPDM of synthetisch rubber​

EPDM is een zeer elastisch materiaal dat bestand is tegen extreme temperaturen. Het is perfect geschikt voor het bedekken van platte daken, omdat EPDM zeer waterdicht is en beschermt tegen UV-licht.

Plat dak bitumen

Bitumen

Bitumen is de klassieke methode van dakbedekking en wordt vandaag de dag nog erg vaak gebruikt. Van nature is bitumen een vloeibare stof dat bestaat uit verschillende koolwaterstoffen die gewonnen worden uit aardolie.

*Wij doen uitsluitend EPDM dakbedekkingen*

Voordelen plat dak

Specialist in EPDM

Voordelen van een plat dak

Bouw-, renovatie- of koopplannen? Misschien denk je niet als eerste aan je dak. Toch is de keuze belangrijk: wat is beter, een plat dak of een puntdak? Beide hebben hun voor- en nadelen. Een plat dak biedt meer ruimte binnenshuis en de mogelijkheid voor een zonnig dakterras. Een schuin dak, ook wel bekend als een zadeldak of puntdak, is echter goedkoper in onderhoud en gemakkelijker te isoleren.

Bent u van plan om na onze dakrenovatie zonnepanelen (terug te) plaatsen? GeelDak vindt het belangrijk om steeds een visuele inspectie uit te voeren na de installatie om waterschade geen kans te bieden.
GIOVANNI POELMAN
Ploegbaas Geeldak

Bij GeelDak beschikken onze vakmensen over deze expertise

Plat dak opbouw

Een correcte opbouw van een plat dak is van groot belang. Veel mensen zijn namelijk bezorgd dat een plat dak meer risico met zich meebrengt. Het is algemeen bekend dat platte daken gevoeliger zijn voor lekkage. Daarom zorgen wij ervoor dat uw plat dak voldoet aan alle eisen voor een veilige en duurzame installatie. Een plat dak is namelijk nooit helemaal plat. Het helt lichtjes af in de richting van de afvoerpijp om regenwater weg te laten stromen. Lekkage komt alleen voor wanneer er daadwerkelijk regenwater op het dak blijft staan. Dit betekent dat het plaatsen van platte daken een uiterst precieze techniek vereist. 

Waarom kiezen voor GeelDak voor uw plat dak?

De beste en meest populaire dakbedekking voor een plat dak is EPDM. Dit materiaal dankt zijn populariteit aan de combinatie van een aantal eigenschappen: zijn sterkte, onderhoudsvriendelijkheid en redelijk lange levensduur. Omwille van deze reden doen wij uitsluitend platte daken met EPDM.

De mogelijkheden van een plat dak

GeelDak kan zowel platte daken met dakkoepels als platte daken met dakramen leveren.

Modern dakraam plaatsen

Lichtstraat

De moderne dakramen die GeelDak gebruikt, zijn niet alleen uitstekend geïsoleerd, maar bieden ook ventilatiemogelijkheden om schimmelvorming te voorkomen. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over warmteverlies of vochtproblemen. Kortom, het plaatsen van een dakraam of lichtstraat in uw plat dak heeft alleen maar voordelen.

Dakraam

Een plat dak biedt de perfecte mogelijkheid om meer natuurlijk licht in uw huis te laten binnenstromen. Met de installatie van een dakraam of zelfs een lichtstraat kunt u een aangename en goed verlichte sfeer creëren in uw interieur. 

Dakkoepel

Dakkoepel

Dakkoepels zijn ideaal om een woning met een plat dak te voorzien van extra licht. Die extra lichtinval zorgt niet alleen voor een aangename sfeer in huis, het laat jouw woning ook groter lijken.

Platte daken

Afgewerkte projecten

Bij GeelDak kan je terecht voor al jouw dakwerken.

MAAK NU JOUW AFSPRAAK

Heb je nog vragen?

Veelgestelde vragen

Afhankelijk van de grootte en de omvang van het project, kan het plaatsen van een dak enkele uren tot enkele dagen in beslag nemen. Hanteer tussen de 1 a 2 dagen als leidraad per 25 vierkante meter.

Er zijn veel voordelen aan een plat dak. De kosten zijn van een plat dak meestal lager dan bij een schuin dak vanwege de eenvoudigere constructie. Daarnaast biedt het vaak meer woonruimte omdat de muren hoger zijn.

Afhankelijk van het type project ligt de prijs per vierkante meter tussen de 65 à 85 euro, dit is een richtprijs. Voor een vrijblijvende offerte neem je best contact met ons op.

De meest populaire keuze voor dakbedekking op een plat dak is EPDM. EPDM is een duurzaam, onderhoudsvriendelijk materiaal dat lang meegaat en veel voordelen biedt. Dankzij de sterke eigenschappen van EPDM is het een uitstekende keuze voor platte daken.

Over het algemeen geldt dat platte daken na 20 tot 40 jaar vervangen moeten worden. In vergelijking met bitumen gaat een EPDM plat dak bijna dubbel zolang mee.Het op tijd vervangen van de dakbedekking zorgt ervoor dat de kwaliteit van het dak wordt behouden. In sommige gevallen is de dakbedekking eerder aan vervanging toe.

Welke isolatiemethode je het best kiest is afhankelijk van de reeds aanwezig constructie en ruimte. Hoofdzakelijk wordt het plat dak langs de buitenzijde van de dakconstructie aangebracht zodat de constructiematerialen mee in de isolatieschil zitten. Onder isolatie van het plat dak komt eerst nog een dampscherm om te voorkomen dat condensatievocht in het isolatiemateriaal trekt. Bovenop de isolatie wordt een afdekking of waterwerende laag aangebracht van EPDM.

Over het algemeen geldt als je bij het veranderen van jouw dak een woonvolume vermeerdering of vermindering hebt heb je sowieso een vergunning nodig. Voor meer inlichtingen raden we je aan om een kijkje te nemen op de website van de overheid of een architect.