Plat dak renoveren

Heeft jouw plat dak zijn beste tijd gehad? Geeldak biedt dé oplossing voor een duurzame renovatie van uw plat dak. Wij zorgen ervoor dat uw dak weer jaren meegaat!

Voordelen plat dak

Plat dak versleten? Laat ze snel renoveren!

Een versleten plat dak kan veel problemen veroorzaken. Zodra je tekenen van slijtage of lekkages opmerkt, is het belangrijk om snel te handelen. Voorkom grotere problemen door je plat dak tijdig te laten inspecteren en renoveren.

Bij een grondige inspectie kan blijken dat de schade dieper zit dan alleen de oppervlakte. Losse of gebroken dakbedekking kan leiden tot vochtproblemen die de hele dakstructuur aantasten. Een snel uitgevoerde renovatie voorkomt verdere schade en houdt je dak in topconditie.

Professionele dakbedekker Geeldaak

Groot of klein, Geeldak is gespecialiseerd in het renoveren van alle soorten platte daken. Ons team van ervaren dakwerkers combineert vakmanschap om uw dak terug in optimale staat te brengen. Van inspectie tot renovatie, wij leveren kwaliteit en betrouwbaarheid!

Verleng de levensduur van uw dak

Een goed onderhouden plat dak gaat langer mee. Met de juiste renovatie verleng je de levensduur en bespaar je kosten op lange termijn.

Lagere energiefactuur

Een gerenoveerd dak betekent betere isolatie. Dit zorgt voor een lagere energierekening en een comfortabeler binnenklimaat, ongeacht het seizoen.

Verhoog de waarde van uw woning

Een gerenoveerd dak verhoogt de waarde van je woning. Investeer in jouw dak en profiteer van een hogere verkoopprijs.

Plat dak vervangen

Soorten materialen

De keuze voor dakbekleding bij platte daken hangt af van uw persoonlijke voorkeuren en wensen. Er zijn verschillende materialen en opties beschikbaar om uw platte dak mee te bedekken.

EPDM of synthetisch rubber​

EPDM is een zeer elastisch materiaal dat bestand is tegen extreme temperaturen. Het is perfect geschikt voor het bedekken van platte daken, omdat EPDM zeer waterdicht is en beschermt tegen UV-licht.

Plat dak bitumen

Bitumen

Bitumen is de klassieke methode van dakbedekking en wordt vandaag de dag nog erg vaak gebruikt. Van nature is bitumen een vloeibare stof dat bestaat uit verschillende koolwaterstoffen die gewonnen worden uit aardolie.

*Wij doen uitsluitend EPDM dakbedekkingen*

Specialist in platte daken

Plat dak isoleren

Heeft u last van hoge energiekosten en een koud huis in de winter? De isolatie van uw plat dak kan de oplossing bieden! Geeldak biedt drie uitstekende opties om uw dak te isoleren: warm plat dak, koud plat dak en omgekeerd plat dak.

Een betaalbare optie waarbij de isolatie tussen de draagconstructie wordt aangebracht. Zorgt voor een goede thermische barrière, maar vereist goede ventilatie om condensatie te voorkomen!

Door de isolatie bovenop de dakconstructie te plaatsen, blijft de warmte binnen en voorkom je een koudebrug.  Ideaal voor het verbeteren van de energie-efficiëntie.

Deze methode plaatst de isolatie bovenop de waterdichtingslaag, wat niet alleen zorgt voor uitstekende isolatie maar ook voor extra bescherming van de dakbedekking.

Plan vandaag nog de renovatie van uw plat dak!

Dakwerken Geeldak

Dé specialist in dakrenovaties

GeelDak is een professioneel team met de nodige vakkennis en materialen die elk project volledig op maat afwerken, van A tot Z. 

Neem contact met ons op en ontdek hoe onze persoonlijke service jou kan helpen.

 

Veilig en snel

GeelDak is in het bezit van het attest asbestverwijderaar volgens eenvoudige handelingen.

Vakmanschap

Met meer dan 15 jaar ervaring in dak -en gevelwerken staan wij garant voor hoogwaardige kwaliteit en vakmanschap.

Uw dak is ons vak

We zijn gespecialiseerd in het aanleggen en renoveren van hellende daken.

Platte daken

Afgewerkte projecten

Heb je nog vragen?

Veelgestelde vragen

Afhankelijk van de grootte en de omvang van het project, kan het plaatsen van een dak enkele uren tot enkele dagen in beslag nemen. Hanteer tussen de 1 a 2 dagen als leidraad per 25 vierkante meter.

Bij specifieke dakwerken kan je recht hebben op de MijnVerbouwPremie, mits je woning ouder is dan 15 jaar en je een erkende vakman inschakelt.

Woon je in een huis dat meer dan 10 jaar oud is? Dan profiteer je van een verlaagd btw-tarief van 6% op de renovatie van je platte dak.

Afhankelijk van het type project ligt de prijs per vierkante meter tussen de 65 à 85 euro, dit is een richtprijs. Voor een vrijblijvende offerte neem je best contact met ons op.

De meest populaire keuze voor dakbedekking op een plat dak is EPDM. EPDM is een duurzaam, onderhoudsvriendelijk materiaal dat lang meegaat en veel voordelen biedt. Dankzij de sterke eigenschappen van EPDM is het een uitstekende keuze voor platte daken.

Over het algemeen geldt dat platte daken na 20 tot 40 jaar vervangen moeten worden. In vergelijking met bitumen gaat een EPDM plat dak bijna dubbel zolang mee.Het op tijd vervangen van de dakbedekking zorgt ervoor dat de kwaliteit van het dak wordt behouden. In sommige gevallen is de dakbedekking eerder aan vervanging toe.

Welke isolatiemethode je het best kiest is afhankelijk van de reeds aanwezig constructie en ruimte. Hoofdzakelijk wordt het plat dak langs de buitenzijde van de dakconstructie aangebracht zodat de constructiematerialen mee in de isolatieschil zitten. Onder isolatie van het plat dak komt eerst nog een dampscherm om te voorkomen dat condensatievocht in het isolatiemateriaal trekt. Bovenop de isolatie wordt een afdekking of waterwerende laag aangebracht van EPDM.

Over het algemeen geldt als je bij het veranderen van jouw dak een woonvolume vermeerdering of vermindering hebt heb je sowieso een vergunning nodig. Voor meer inlichtingen raden we je aan om een kijkje te nemen op de website van de overheid of een architect.