Gevelbekleding

Gevelbekleding bedrijf Geeldak

Gevelbekleding op maat

Bekleed uw buitenmuur met de juiste gevelbekleding voor de gewenste uitstraling van uw woning of gebouw. Of u nu renoveert of een nieuwbouwproject heeft, onze ervaren vakmannen staan klaar om uw project probleemloos te realiseren. 

Voeg een compleet nieuwe look toe aan uw renovatie of geef uw nieuwbouw de perfecte finishing touch. Vertrouw op onze kennis en expertise voor een zorgeloze ervaring.

Familiebedrijf

GeelDak is een familiebedrijf dat geleid wordt door zaakvoerder Geoffrey en zijn broers.

Vakmanschap

Met meer dan 15 jaar ervaring in gevelwerken staan wij garant voor hoogwaardige kwaliteit en vakmanschap.

Uw dak is ons vak

We zijn gespecialiseerd in het aanleggen en renoveren van hellende daken.

Mogelijkheden bij Geeldak

De soorten gevelbekleding

Gevelbekleding met kunststof

Tegenwoordig kan je kiezen uit verschillende materialen bij het plaatsen van gevelbekleding. Dit komt vooral doordat het aanbod aan bruikbare materialen de afgelopen jaren enorm is toegenomen. Vroeger werd bijvoorbeeld alleen hout gebruikt, terwijl kunststof of aluminium tegenwoordig een echte favoriet is. Bij gevelbekleding heb je inmiddels dan ook de keuze uit de volgende soorten:

Gevelbekleding met kunststof

Gevelbekleding met houten of PVC sidings is een onderhoudsvrije en budgetvriendelijke oplossing voor uw huis.  Deze hoogwaardige materialen vereisen minimale inspanning voor onderhoud en passen binnen elk budget. Kies voor een stijlvolle, duurzame bekleding die zowel tijd als geld bespaart.

Creëer de perfecte mix van traditie en innovatie dankzij gevelbekleding met kunststof of natuurleien. Deze duurzame materialen zijn extra bestand tegen diverse weeromstandigheden, waardoor ze de ideale gevel zijn voor woningen in Vlaanderen. 

Gevelbekleding met aluminium platen brengen een unieke look met zich mee. Bovendien is aluminium verrassend licht. Dit maakt het installatieproces eenvoudiger en vermindert de belasting op de structuur van jouw woning.

Wil je jouw gevel en/of dak renoveren, maar wil je wel goed geïnformeerd worden over de verschillende materiaalkeuzes? Duurzaamheid is belangrijk, maar je hebt ook te maken met een beperkt budget. Herken je jezelf in deze situatie? Giovanni biedt je duurzame oplossingen voor iedere woning en elk budget!
GIOVANNI POELMAN
Ploegbaas Geeldak

Vrijblijvend advies?

Gevelbekleding

Specialist in kunststofleien

De voordelen van kunststofleien

Kunststofleien zijn een topkeuze voor gevelbekleding vanwege hun lichtgewicht en duurzaamheid. Ze zijn eenvoudig te installeren en verminderen de belasting op dakconstructies. Hier zijn een aantal voordelen:

Onze realisaties

Duurzame gevelbekleding op maat

Heb je nog vragen?

Veelgestelde vragen

Natuurleien zijn bij uitstek het duurzaamst maar omwille van vernieuwde technologieën heeft elk materiaal zijn voor en nadelen. GeelDak kan je verder adviseren in welke gevelbekleding je het best kiest. Veel hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren.

PVC sidings zijn zeer makkelijk verwerkbaar waardoor maatwerk mogelijk is. Dankzij het eenvoudig montagesysteem met bijhorende hulpstukken zoals dakrandprofielen, dakrandpanelen en dakrandbekleding, wordt de gevelbekleding in een mum van tijd geplaatst. Daarnaast zijn ze beschikbaar in een hele waaier aan kleuren.

Veel architecten kiezen voor metalen gevelbekleding vanwege de vele  mogelijkheden van metaal. Aluminium is gemakkelijk bewerkbaar, roest niet en zeer gemakkelijk in onderhoud.

Gevelleien zijn in verschillende vormen en kleuren verkrijgbaar. Door verschillend gekleurde leien op speelse wijze met elkaar te combineren geef je de gevel een unieke uitstraling.

De levensduur van leien gevelbekleding is afhankelijk van het type lei en de oriëntatie van de gevel. Natuurleien blijven het langst hun natuurlijke uitstraling behouden en gaan zo’n 70 tot 100 jaar mee. Kunstleien hebben dan weer maar een levensduur van 35-50 jaar maar zijn in vergelijking met natuurlijke leien een stuk duurder.

Afhankelijk van de grootte en de omvang van het project, kan het plaatsen van een gevelbekleding enkele uren tot enkele dagen in beslag nemen. 

Om in aanmerking te komen voor een premie bij gevelwerken moet je aan een aantal voorwaarden voldoen waaronder: 

  • Gebouw dient minimaal 15 jaar oud te zijn.
  • Je moet met een aannemer werken
  • Zowel isoleren langs binnen of buitenzijde komt in aanmerking binnen als buiten isolatie komt in aanmerking.en het gebouw dient minimaal 15 jaar oud te zijn.

Voor een gedetailleerde overzicht verwijzen we je graag door naar de MijnVerbouwPremie-website.